Мобілізація у Криму та прохання до українців — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Мобілізація у Криму та прохання до українців — головне зі звернення Зеленського

Мобілізація у Криму та прохання до українців — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський записав нове звернення до українців та повідомив головні новини 23 вересня.

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

Зустрічі та переговори з міжнародними партнерами

За словами президента, глава Кабміну Денис Шмигаль провів десятки зустрічей високого рівня. Акценти зрозумілі. Ситуація на Запорізькій АЕС. Розширення оборонної, фінансової та санкційної підтримки.

Окрім того, українська сторона представила у Нью-Йорку наші пропозиції щодо гарантій безпеки для України, для Європи та світу – проект, напрацьований групою Єрмака-Расмуссена.

Напевно, сьогодні була найбільш змістовна й позитивна участь України в Генасамблеї ООН за всі роки нашої незалежності. Світ не тільки говорить про Україну, а й усвідомив те, що, допомагаючи Україні, допомагає розв’язувати й нагальні глобальні проблеми та кризи,- наголосив український лідер.

Ексгумація у Харківській області

Також він повідомив, що дуже важливий захід відбувся сьогодні в Ізюмі на Харківщині.

Представники майже двадцяти дипломатичних місій – держав Балтії та сходу Європи, Німеччини, Франції, Іспанії, Словенії, Хорватії, Данії, Швеції, Швейцарії, Туреччини, Посол ЄС – на власні очі побачили, що залишили по собі російські окупанти. Розбиті будинки, катівні, масове поховання... Світ знатиме повну інформацію щодо кожного злочину Росії на тимчасово окупованих територіях, - підкреслив Зеленський.

Псевдореферендуми на окупованих територіях України

Президент звертає увагу на те, що абсолютно справедливо міжнародна спільнота відреагує і на псевдореферендуми – вони будуть однозначно засуджені, і на злочинну мобілізацію, яку окупанти намагаються зараз провести в Криму та в інших частинах України, які вони поки контролюють.

Мобілізація у Криму

За словами глави держави, у Криму в місцях компактного проживання киримли намагаються знайти та мобілізувати якнайбільше чоловіків.

Ми вже маємо докази цього. Це свідоме намагання Росії знищити кримськотатарський народ, це свідоме намагання держави-агресора забрати життя у якнайбільшої кількості мешканців території, на яку зайшли російські війська, - підкреслив президент.

Прохання Зеленського до українців, які перебувають на тимчасово окупованій території:

Робіть головне – бережіть своє життя й допомагайте нам послаблювати та знищувати окупантів. У будь-який спосіб ховайтеся від російської мобілізації. Уникайте повісток. Намагайтеся виїхати на вільну територію України. Але якщо ви все ж потрапите до російської армії, то саботуйте будь-яку ворожу активність, заважайте будь-яким російським операціям, передавайте нам усю важливу інформацію щодо окупантів – їхніх баз, штабів, складів з боєприпасами. І за першої ж нагоди переходьте на наші позиції. Робіть усе, щоб зберегти життя і допомогти звільнити Україну, - закликав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?