Молдова ніколи не буде на боці вбивць — Мая Санду
Категорія
Політика
Дата публікації

Молдова ніколи не буде на боці вбивць — Мая Санду

Молдова ніколи не буде на боці вбивць — Мая Санду
Джерело:  online.ua

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що її країна знає, хто «наші друзі, а хто вороги» і що Молдова ніколи не буде на боці вбивць.

Джерело: NewsMaker

Молдова знає своїх друзів та ворогів

Санду повторила, що Молдова засуджує агресію Росії проти України з першого дня війни.

Я різко говорила про те, що Росія намагається повалити конституційний лад у Республіці Молдова, коли мала ці докази. Ми знали про пропаганду і дезінформацію, говорили і намагалися захиститися. Але в той момент, коли ми мали переконливі докази того, що в Кишиневі намагаються повалити уряд, демократично обраний громадянами Республіки Молдова, ми вийшли і публічно виступили, щоб наші люди знали, хто наші друзі, а хто наші вороги, - сказала Санду.

Раніше цього тижня президентка Молдови виступила у парламенті, де заявила, що країна не має іншого шляху, крім європейської інтеграції. Вона закликала всі політичні сили поставити вступ до ЄС вище вузьких інтересів.

Ледве ми відкинули від влади бандитів, а тут дехто вже намагається продати країну Кремлю, щоб повернутися до влади і далі душити Молдову. І у злодіїв – продавців країни, і у Кремля однакова мета – зробити Молдову слабкою, щоб використовувати її собі на благо. На жаль, в парламенті є депутати, які представляють не народ, а представляють розкрадачів мільярдів, я знаю, що ви мене теж чуєте, навіть якщо вас немає. Група Шор має чітку місію від Кремля – привести війну в Молдову, – сказала Санду.

Партія Шор намагається дестабілізувати Молдову

Бригадний генерал, ексміністр оборони Молдови Віталій Марінуца зазначає, що РФ робить все можливе, щоб у Молдові до влади прийшли проросійські сили.

Олігарх-втікач та засновник партії Шор Ілан Шор тримав в своїх руках державу протягом кількох років.

Він ще не засуджений на даний момент. Поки що ще аферист та політик. Голова партії Шор, яка спрямована на те, щоб брати людей із незаможних сімей, на них спирається партія.

За словами Марінуци, багато людей через складну економічну ситуацію наразі схильні приставати до цієї партії. Проте молдовські структури вже знають, чим займається Шор і можуть їй протидіяти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?