Мовчання громадян РФ наближається до рівня співучасті у війні — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Мовчання громадян РФ наближається до рівня співучасті у війні — Зеленський

Мовчання громадян РФ наближається до рівня співучасті у війні — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський нагадав громадянам Росії, що мовчання означає підтримку війни проти України і вони повинні відчути свою частину відповідальності за те, що відбувається.

Джерело: звернення Зеленського

Росіяни повинні відчути наслідки війни

Цього тижня продовжу розширювати наші звʼязки з африканськими державами, з регіоном Латинської Америки. Завтра відбудуться важливі контакти на європейському рівні. Хоч у глобальній політиці зараз певна пауза – все ж таки серпень, але для України, для інтересів нашої держави жодних пауз не було, немає й не буде.

Україна працює над новими санкціями проти Росії й над тим, щоб простимулювати громадян держави-терориста відчути свою частину відповідальності за те, що відбувається.

Зеленський зазначив, що дискусія про візові обмеження у Європі для власників російських паспортів щодня розширюється, до неї приєднуються нові держави, нові політики.

Але ми маємо пам’ятати, що коли зло набуває таких масштабів, мовчання людей наближається до рівня співучасті. А відмова від реальної боротьби зі злом стає допомогою саме йому. Тому якщо у вас громадянство Росії і ви мовчите, значить, ви не боретесь, а значить, цим ви підтримуєте. І хоч би де ви перебували – як на території Росії, так і за кордоном, – ваш голос повинен звучати на підтримку України, а значить, проти цієї війни.

Також президент нагадав, що найближчим часом Верховній Раді України належить ухвалити рішення про продовження воєнного стану та загальної мобілізації.

Україна завжди прагнула й прагне миру та багато разів у різних переговорних форматах пропонувала російському керівництву закінчити війну та звільнити українську землю від окупації. Але поки що Росія вірить у терор, перебуває в полоні своїх пропагандистських ілюзій і досі сподівається, що нібито зможе чогось досягти різними формами шантажу. Не зможе.

Зеленський сказав, що українці повинні захищатися, повинні відповідати на кожен прояв терору, на всі обстріли, які не припиняються жодного дня.

На жаль, у нас є втрати. Але ми повинні боротися на всіх рівнях і на всіх фронтах, максимально посилювати нашу державу, зберігати нашу єдність і залучати ще більше країн до нашої антивоєнної коаліції. Що сильнішою буде Україна, то слабшою буде Росія, а отже, менше часу триватиме ця війна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?