МОЗ оприлюднило нові рекомендації про щеплення вакциною CoronaVac
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оприлюднило нові рекомендації про щеплення вакциною CoronaVac

МОЗ оприлюднило нові рекомендації про щеплення вакциною CoronaVac
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з новими рекомендаціями щодо вакцинації препаратом CoronaVac - перш за все експерти радили зменшити інтервал між двома дозами.

Джерело: МОЗ

За оприлюдненими даними, йдеться про скорочення інтервалу між шотами до мінімального вказаного в інструкції виробника - компанії Sinovac Biotech.

“У зв’язку зі стрімким поширенням штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Дельта», поступовим зростанням захворюваності в Україні та необхідністю якнайшвидше забезпечити захистом якомога більше українців, Міністерство охорони здоров’я рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну, зазначеного в офіційній інструкції, – 14 днів”, - говориться у заяві.

Ухваленню відповідного рішення передував аналіз рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я разом з останніми дослідженнями щодо ефективності CoronaVac за різними інтервалами між щепленнями.

“За даними різних досліджень, узагальненими Стратегічною консультативною групою експертів, що консультує ВООЗ, після вакцинації двома дозами з інтервалом у 14 днів ефективність вакцини CoronaVac проти розвитку симптоматичної форми захворювання коливалась від 51% до 84%, ефективність проти госпіталізації сягала 100%”, - додали в МОЗ.

Одночасно з цим згадувалося дослідження третьої фази в Туреччині, під час якого інтервал довели в 14 днів. Відповідно публікації про нього у липні 2021 року рівень вироблення антитіл у таких випадках сягнув приблизно 89,7%.

“МОЗ рекомендує медикам, які щеплюють населення, запрошувати пацієнтів на отримання другої дози вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. До того ж самі пацієнти теж можуть просити зробити друге щеплення через цей інтервал”, - додали в міністерстві.

Станом на середину серпня по всій Україні вакцину CoronaVac отримали понад 1,1 мільйона громадян України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?