МОЗ попередило українців про нові ризики, пов'язані з коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попередило українців про нові ризики, пов'язані з коронавірусом

МОЗ попередило українців про нові ризики, пов'язані з коронавірусом
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я попередили українське населення про подальші спалахи коронавірусу COVID-19. Голова відомства Максим Степанов наголосив на збільшенні показників захворюваності упродовж січня та в лютому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у перший день нового локдауну, 8 січня.

"Прогнози всіх наших провідних фахівців у сфері епідеміології говорять про поступове зростання упродовж січня-лютого кількох хворих на COVID-19 і як наслідок збільшення навантаження на медичну систему. Також, що дуже важливо, у нас зараз почнеться сезонне зростання хворих на грип, і ця хвороба передається таким же шляхом, як і COVID-19, і часто викликає такі самі ускладнення, і це додаткове навантаження на медсистему", - пояснив Степанов.

Він додав, період локдауну, з 8 до 24 січня, повністю збігається із закінченням інкубаційного періоду хвороби після свят, коли люди могли інфікуватися.

"Під час святкування відбулося активне переміщення населення на території України та за її межами, люди відвідували родичів у регіонах... Через регіональне переміщення збільшується ризик поширення інфекції на територіях, де був відносно низький рівень зараження. Як наслідок, прогнозується збільшення кількості інфікованих по країні, які будуть джерелом інфекції для оточення і будуть становити епідемічну небезпеку. Значне зростання інфікованих призведе до збільшення навантаження на медичну систему", - резюмував міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, кілька днів тому МОЗ України опубліковано інструкцію з правильного харчування, яке особливо важливо в період пандемії коронавірусу і сезону грипу. У своїх рекомендаціях відомство закликало українців відмовитися від споживання сала, що викликало бурхливий скандал в соцмережах.

Українці обурилися тому, що в рекомендаціях Міністерства охорони здоров’я наведений список корисних продуктів, які не може собі дозволити купити пересічний мешканець країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?