МОЗ відповіло, чи можливо перенести січневий локдаун проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ відповіло, чи можливо перенести січневий локдаун проти COVID-19

МОЗ відповіло, чи можливо перенести січневий локдаун проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Режим посиленого карантину в Україні стає чинним вже у п'ятницю, 8 січня. Під час брифінгу 6 січня міністр охорони здоров'я Максим Степанов відкинув ідею про перенесення дат так званого локдауну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця.

За його словами, на користь пост-святкового посилення карантину існують серйозні аргументи.

"Міністерство охорони здоров'я проти перенесення жорсткого карантину, проти його скасування. У нас фіксується на сьогодні, це в період свят, близько 5-ти, 6-ти, майже 7-ми тисяч випадків захворювання на COVID-19, щодня від цієї хвороби помирає близько 200 людей. Наразі понад 2 тисячі людей знаходяться у лікарнях, більше 10% – це важкі хворі. Взагалі у нас збільшується кількість важких хворих", - наголосив Степанов.

Він додав, що ніхто не зацікавлений у появі ситуації з 20 чи навіть 25 тисячами нових хворих щодня.

"Думка епідеміологів: ми дуже потребуємо проведення жорсткого карантину саме з 8 до 24 січня для того, щоб максимально збити "хвилю" і пройти її до весни, до квітня-травня без введення жорстокого карантину, який може вдарити по нашій економіці", - резюмував міністр.

Він нагадав, що громадян України заздалегідь проінформували про локдаун, ще у грудні 2020 року. У січні після святкового періоду медична система переживатиме посилене навантаження через зростання захворюваності.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна станом на початок 2021 року все ще очікує надходження повноцінної вакцини проти коронавірусу COVID-19. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов тим часом оголосив про підготовку до підписання кількох нових договорів з цього приводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?