МОЗ відповіло, яким буде карантин після січневого локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ відповіло, яким буде карантин після січневого локдауну

МОЗ відповіло, яким буде карантин після січневого локдауну
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я попередило про перехід до нового карантинного режиму після того, як завершиться локдаун. Вже наприкінці січня в уряді підтримають ідею продовження адаптивного карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова.

За його словами, остаточне рішення залежить від епідемічної ситуації.

"У нас в країні на сьогоднішній день карантин встановлений до 28 лютого з певним періодом посилених обмежень від 8 до 24 січня. Це такий режим. Починаючи від 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, це стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді, залежно від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень", - пояснив Степанов.

Міністр додав, продовжувати так званий локдаун після 24 січня не планують, такої думки немає. Повторення режиму можливе за умови, якщо ситуація перетвориться на критичну.

"Якщо буде різке зростання захворюваності на коронавірус. Йдеться про можливості медичної системи. Якщо ми прив'язуємося до кількості, то це близько 30 тисяч хворих. Утім, це і кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання — з якою швидкістю воно відбувається", - підкреслив він.

Основною метою чинного посилення карантину стало зменшення контактів між людьми після свят, нагадав посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, усі громадяни України, які цього схочуть, отримають доступ до вакцини проти коронавірусу COVID-19 та зможуть отримати щеплення державним коштом. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підтвердив це і назвав терміни вакцинації у державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?