МОЗ заявило про стрімке поширення Омікрону в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ заявило про стрімке поширення Омікрону в Україні

МОЗ заявило про стрімке поширення Омікрону в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що штам коронавірусу Омікрон зафіксували уже у 20 областях України. За його словами, протягом останніх трьох тижнів добова кількість випадків інфікування зросла усемеро, госпіталізацій – удвічі.

Джерело: Фейсбук-сторінка МОЗ

Ляшко підтвердив погіршення ситуації з коронавірусом в Україні

Попри обнадійливу тенденцію, що кількість людей, які тяжко захворіли та потребують лікування в стаціонарі, не зростає такими ж темпами, що і загальна кількість випадків інфікування COVID-19, вірус все ще становить серйозну загрозу, особливо для груп ризику та невакцинованих, – наголосив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Він звертаж увагу на те, що кількість нових зареєстрованих випадків за минулий тиждень знову майже подвоїлася у порівнянні із позаминулим: 194 тисячі проти 110 тисяч.

У МОЗ наголошують, що такий суттєвий приріст нових випадків захворювань пов'язаний із стрімким поширенням на території України варіанту Омікрон коронавірусу SARS-CoV-2.

Штам Омікрон виявлено вже у 20 областях країни. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та м. Києві, - додав міністр.

Віктор Ляшко також зазначив, що наразі наша країна розмістилася на 46-му місці серед 54 територій європейського регіону ВООЗ за кількістю випадків на 100 тис. населення протягом останніх двох тижнів.

Варто звернути увагу на те, що найбільше зросла кількість випадків на території Житомирської області – удвічі.

Івано-Франківська область, яка стала лідером приросту позаминулого тижня та опинилася на червоному рівні епіднебезпеки, на минулому тижні мала значно нижчий приріст у +35,6%. З огляду на ці дані міністерство закликає українців захистити своє здоров’я, зробивши щеплення проти коронавірусу, - йдеться в заяві МОЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?