МВФ офіційно ухвалив програму підтримки України на 15,6 млрд дол
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ офіційно ухвалив програму підтримки України на 15,6 млрд дол

МВФ офіційно ухвалив програму підтримки України на 15,6 млрд дол
Джерело:  online.ua

МВФ офіційно затвердив програму розширенного фінансування (EFF) для України на 15,6 млрд дол. За допомогою програми Україна отримає додаткові ресурси для забезпечення стабільності економіки, розвитку підприємництва та реалізації реформ.

Джерело: МВФ

МВФ затвердив програму підтримки України

Виконавча рада МВФ схвалила 15,6 мілрд дол за новою угодою про розширене фінансування (EFF) для України як частину загального пакету підтримки на 115 млрд дол.

Рішення було прийняте на засіданні виконавчої ради МВФ.

Цей кредит допоможе Україні зберегти макроекономічну стабільність, зміцнити резерви та підтримати реформи в економіці, що допоможе країні вийти з кризи.

Україна зобов'язалась здійснити необхідні реформи, зокрема, у питаннях бюджетної дисципліни, боротьби з корупцією та удосконалення бізнес-клімату, що допоможе стимулювати економічне зростання та забезпечити стійке підвищення життєвого рівня громадян.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав це рішення дуже важливим для перемоги та відновлення України.

Президент Володимир Зеленський також подякував МВФ за ухвалене рішення та зазначив, що це є важливою допомогою Україні в протистоянні російській агресії та підтримці економіки.

Етапи впровадження програми МВФ

Програма фінансової підтримки для України, затверджена МВФ, буде впроваджуватися етапами.

Перший етап програми фінансової підтримки України буде спрямований на зміцнення бюджету та мобілізацію доходів за допомогою адекватних валютних резервів, що забезпечить довгострокову фінансову стабільність.

Другий етап передбачає закріплення макроекономічної стабільності та підтримку відновлення післявоєнної реконструкції для пришвидшення вступу України до ЄС, а також підтримку та продовження реформ у сфері управління та боротьби з корупцією.

30 березня повідомлялося про розгляд Радою директорів Міжнародного валютного фонду запиту про схвалення програми розширеного фінансування України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?