МВФ стурбований рішенням Кабміну знизити ціну на газ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ стурбований рішенням Кабміну знизити ціну на газ в Україні

МВФ стурбований рішенням Кабміну знизити ціну на газ в Україні
Джерело:  NV

14 січня очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко звернув увагу усіх українців на те, що Міжнародний валютний фонд уважно стежить за ситуацією навколо українських тарифів на газ для населення. Окрім того, він наголосив, що наразі керівництво МВФ занепокоєне планами Кабінету міністрів знизити ціну на блакитне паливо. Як відомо, поки рішення про зниження тарифів остаточно не ухвалене, однак його можуть ухвалити уже незабаром. За словами Марченка, наразі Кабмін робить усе можливе, аби пояснити міжнародним партнерам, що неприйняття рішення про зниження цін може стати серйозним ударом для усіх українців та економіки країни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо НВ".

"Ми зараз в терміновому порядку вирішуємо проблему, яка виникла", – наголосив очільник українського відомства.

Як стверджує посадовець, в МВФ чудово усвідомлюють, що зниження цін на газ є можливим. Проте міжнародні партнери не приховують свого занепокоєння, бо Україна зараз переглядає взяті на себе зобовязання.

"Зараз питання полягає в тому, що це може бути частиною механізму або тимчасовим рішенням. Цим займається активно в.о. міністра енергетики. Вчора в нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації. Тобто це перманентний процес. Він відбувається постійно. Категорично сказати, що ми вже зробили щось дуже погане, поки що не можна", – наголошує Сергій Марченко.

Що важливо зрозуміти, офіційний Київ в меморандумі з МВФ взяв на себе чіткі зобов’язання щодо ринкового тарифоутворення на ринку природного газу.

Як уже згадувалося раніше, 13 січня український лідер Володимир Зеленський дав термінове доручення своїй команді вирішити питання із зависокими цінами на газ для українців. Під час зібрання було ухвалене рішення знизити ціну на газ більш ніж на 30% — до 6,99 грн за кубометр. Глава КМУ Денис Шмигаль наголосив, що це рішення є тимчасовим і введене на час карантину. За його словами, Кабмін не відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, "Нафтогаз" заявив, що готовий продавати українцям газ за регульованою ціною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?