МЗС готується до перших переговорів Зеленського та Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС готується до перших переговорів Зеленського та Байдена

МЗС готується до перших переговорів Зеленського та Байдена
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що його відомство уже активно працює над організацією телефонних перемовин між українскьим лідером Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом. З такою заявою дипломат виступив під час пресконференції у Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Контакти між Україною та новою адміністрацією президента Байдена вже активно розвиваються, відбулася моя розмова з держсекретарем Блінкіним, відбулася розмова між міністрами оборони США та України", - наголосив очільник МЗС України.

Дмитро Кулеба також звернув увагу на те, що посольство нашої країни у Вашингтоні щодня підтримує контакт з Радою національної безпеки США.

"Тому взаємодія вже налагоджена. І одне з питань, над яким ми активно працюємо, це організація телефонної розмови між президента Зеленським і Байденом", - підкреслив український дипломат.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Дмитро Кулеба наголосив, що очікує від команди нового очільника Білого дому Джо Байдена більш активної участі в урегулюванні конфлікту на Донбасі та зусиллях з деокупації Криму. Окрім того, він додав, що непокоїтись через відсутність контакту Зеленського і Байдена не варто.

"Ми працюємо над організацією цієї розмови. Про брак комунікації між Україною і США говорити не варто. Доказом є хоча б моя нещодавня розмова з держсекретарем Ентоні Блінкеном", — зазначив Дмитро Кулеба.

Як уже згадувалося раніше, після інавгурації Джо Байдена 20 січня посол України в США Володимир Єльченко офіційно повідомив, що посольство працює над телефонними переговорами президентів, і, на його думку, "це буде досить швидко". Також нещодавно колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер порадив Білого дому якнайшвидше відновити стратегічний діалог з Києвом. Вінтакож вважає, що Джо Байден повинен поговорити зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна та Польща екстрено звернулися до Байдена через Північний потік-2

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?