МЗС назвало чітку дату вступу України до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвало чітку дату вступу України до НАТО

МЗС назвало чітку дату вступу України до НАТО
Джерело:  online.ua

В українському уряді вважають, що держава спроможна стати повноцінним союзником НАТО до 2030 року. Заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова вважає, що саме такими є позитивні очікування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеозвернення дипломатки.

За її словами, наразі представники НАТО розроблюють стратегію розширення.

"Україна налаштована оптимістично. У 2030 році ми бачимо себе повноцінним членом Альянсу", - пояснили Джапарова.

Стосовно планів НАТО вона згадала Доповідь експертної групи високого рівня під назвою "НАТО-2030: Об’єднані заради нової ери", її 3 грудня презентував генеральний секретар Єнс Столтенберг.

У документах йдеться про "можливості для розширення та зміцнення партнерства з Україною та Грузією, які прагнуть до членства і які знаходяться під постійним зовнішнім та внутрішнім тиском Росії".

"Надання Україні Плану дій щодо членства стане новим потужним імпульсом для подальшого руху шляхом реформ та мобілізації зусиль з метою досягнення критеріїв членства", - підкреслила Джапарова.

Нагадаємо, водночас залишається фактор Угорщини. Ця країна, намагаючись тиснути на Київ, продовжує блокувати проведення комісії рівня Україна-НАТО. Утім, керівництво блоку не підтримує ультиматуми угорської сторони.

Як повідомляв ONLINE.UA, генсек Альянсу Єнс Столтенберг вирішив не підігравати Будапешту і дав зрозуміти, що НАТО не буде втручатися в суперечку України та Угорщини, оскільки це двосторонні питання і їх повинні вирішувати Київ і Будапешт. Про своє рішення Столтенберг повідомив за підсумками засідання глав МЗС країн Альянсу, в якому брав участь і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?