МЗС РФ виправдалося за надзвичайну військову присутність перед кордонами України
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС РФ виправдалося за надзвичайну військову присутність перед кордонами України

МЗС РФ виправдалося за надзвичайну військову присутність перед кордонами України
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ РФ спростувало нібито агресивні плани військового керівництва та звинуватило в ескалації Київ і Захід.

Джерело: Інтерфакс

Незмінна речниця дипломатичного відомства Кремля Марія Захарова стверджує, що масштабні армійські маневри нікому не загрожують, тож нема потреби оцінювати їх як прояв агресії.

“Уже другий тиждень наші дипломати в Москві та Відні закликають партнерів не спотворювати дійсність, не намагатися інтерпретувати планові російські заходи з бойової підготовки, що проводяться на російській території, як прояв агресивних намірів. Масштаби цих заходів не перевищують показників минулих років і набагато скромніше навчань ЗС України та країн НАТО, які проходять як у кордонів України, так і на її території”, - наголосила вона.

Раніше в Офісі президента України звернули увагу на присутність 40 тисяч солдатів з різноманітною технікою лише на території Криму. Також російська сторона розгорнула безліч підрозділів в інших регіонах уздовж кордону материкової України.

Також іноземні журналісти, які зафільмували один з польових таборів ЗС РФ, звернули увагу на концентрацію сили, якої не було з 2014-2015 років.

Захарова заявила, що Москва звертається до партнерів. зокрема Німеччини та Франції як представників “нормандського формату,” із закликом припинити участь у “пропагандистської кампанії навколо заходів на російській території, які нікому не загрожують”.

МЗС РФ звинуватило США та союзників НАТО в підвищенні темпів власних військових заходів на території України та в цілому в регіонів. Водночас американські стратегічні бомбардувальники нібито стали частіше літати над Чорним морем та Україною.

Утім, незрозуміло, чому Кремль одночасно вказує на внутрішній характер своїх “навчань” та приділяє стільки уваги подіям на території України, де все це також жодним чином не повинно торкатися РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?