МЗС України відреагувало на призначення Поклонської послом РФ в Кабо-Верде
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України відреагувало на призначення Поклонської послом РФ в Кабо-Верде

МЗС України відреагувало на призначення Поклонської послом РФ в Кабо-Верде
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України звернуло увагу Кабінету Міністрів республіки Кабо-Верде на злочинну діяльність призначеної послом у цій країні Наталії Поклонської. Останню президент Росії Володимир Путін призначив на цю посаду сьогодні. Відповідний указ опубліковано на російському порталі Правової інформації. Колишній заступник глави ГПУ Гюндуз Мамедов зазначив, що Поклонську можуть екстрадувати із Кабо-Верде.

 Джерело: Укрінформ

Зважаючи на те, що Поклонська де-юре залишається громадянкою України, в українському МЗС наголосили, що експрокурорка Криму перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії, про це нагадав речник МЗС Олег Ніколенко.

«Сховатися не вийде навіть в Африці. МЗС України вже порушило перед урядом Кабо-Верде питання злочинної діяльності громадянки Поклонської», - зазначив Ніколенко.

В Україні проти Поклонської відкрито справу про державну зраду. Кримінальний Кодекс України передбачає санкцію за держзраду у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Заступник генпрокурора Мамедов зазначив, що провадження про екстрадицію Поклонської українська сторона вже подала до суду і наразі справа перебуває на розгляді.

«Хороша новина для Мінюсту України і прокуратури АРК і не дуже для Кабо-Верде. Тепер можна готувати документи на екстрадицію для призначеної пані „посла“ Росії», — написав Мамедов про призначення на посаду Поклонської у своєму Twitter.

Передісторія держзради Наталії Поклонської

Нагадаємо, на початку російсько-української війни у 2014 році на Донбасі, коли в Києві відбувались революційні події, а Крим було фактично анексовано, Наталія Поклонська перейшла на сторону окупаційної влади РФ. Тоді указом президента РФ Володимира Путіна її призначили «прокурором» маріонеткової «Республіки Крим» (з 2 травня 2014року по 6 жовтня 2016 року). У 2016 році Поклонську обрали депутаткою Держдуми Російської Федерації.

У червні поточного року в Офісі генерального прокурора України заявили про перебування на завершальному етапі розслідування щодо восьми колишніх високопосадовців Криму, які сприяли окупації півострова. У цьому списку, крім Наталії Поклонської, вказані також імена Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Юрія Дойникова, Сергія Абісова, Віктора Мельниченка, Рустама Теміргалієва, Петра Зими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?