МЗС України відреагувало на відмову Угорщини тренувати українських військових
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України відреагувало на відмову Угорщини тренувати українських військових

МЗС України відреагувало на відмову Угорщини тренувати українських військових
Джерело:  online.ua

В Угорщині заявили, що не будуть тренувати українських військових, тому що хочуть рухатися до миру, а не до війни. В МЗС України відповіли, що Угорщина могла б почати із заклику до РФ про припинення війни.

Джерело: Олег Ніколенко, Тамаш Менцер

Угорщина відмовилась проводити навчання для ЗСУ

Про це заявив держсекретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер.

Він зазначив, що у деяких європейських країнах проходять навчання українських військових, маючи на увазі дворічну програму ЄС на тренування ЗСУ, на яку було виділено 106 мільйонів євро.

За його словами, Угорщина відмовилася від цього.

Ми кажемо цьому ні. Ми хочемо рухатися до миру, а не війни, - написав Менцер.

У коментарях він додав, що "Ми говоримо мовою миру, хочемо припинення вогню"».

В українському МЗС відреагували на такі заяви.

Речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, "якщо в Угорщині так хочуть рухатися до миру, то можна почати із заклику до Росії припинити війну".

Судячи із такої кількості зустрічей з російськими представниками, нагода для такого кроку мала би вже знайтися, - сказав Ніколенко.

Нагадаємо, що, крім відмови тренувати військових ЗСУ, Угорщина також блокує надання Євросоюзом Україні 18 мільярдів євро фінансової допомоги на 2023 рік.

Для зняття вето Будапешт хоче схвалення плану щодо виділення 5,8 мільярда євро з фонду ЄС для відновлення своєї економіки після пандемії (RRP).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?