МЗС відповіло Ірану на компенсації щодо жертв авіакатастрофи МАУ
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відповіло Ірану на компенсації щодо жертв авіакатастрофи МАУ

МЗС відповіло Ірану на компенсації щодо жертв авіакатастрофи МАУ
Джерело:  УНН

Міністерство закордонних справ України прокоментувало оголошення іранського уряду про розмір компенсації, яку отримають родичі жертв авіакатастрофи літака МАУ. Дипломати наголосили, що відповідні суми необхідно визначати шляхом переговорів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами речника відомства Олега Ніколенка, під час визначення суми використовуватимуть міжнародну практику.

"Розмір компенсацій для родичів громадян, загиблих внаслідок збиття Іраном літака рейсу PS752, має бути визначений шляхом переговорів сторін. Важливою передумовою має стати встановлення причин трагедії та притягнення винних до відповідальності. При визначенні розміру компенсацій також буде враховуватися міжнародна практика у подібних катастрофах", - наголосив Ніколенко.

Він звернув увагу на очікування українською стороною технічного звіту влади Ірану щодо обставин авіатрощі.

"Констатуємо, що далі заяв, які іранська сторона робить у ЗМІ останніми днями, взаємодія не просувається. Домовленості, досягнуті під час другого раунду консультацій у Тегерані наприкінці жовтня 2020 року, Іран досі не виконав. Така ситуація є особливо неприйнятною, оскільки йдеться про долі невинних людей", - резюмував дипломат.

Уряд України продовжуватиме роботу в цьому напрямку при координації з міжнародними партнерами, яких також торкнулася трагедія.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському Міністерстві закордонних справ звернули увагу на жорстку позицію Ірану в переговорах щодо авіакатастрофи МАУ. Міністр Дмитро Кулеба водночас зауважив, що Київ також міцно тримає власні вимоги. За словами дипломата, українська сторона добивається свого попори позицію іншого переговорника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?