МЗС жорстко відреагувало на скарги Захарової про місця дислокації НАТО в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС жорстко відреагувало на скарги Захарової про місця дислокації НАТО в Україні

МЗС жорстко відреагувало на скарги Захарової про місця дислокації НАТО в Україні
Джерело:  online.ua

В українському МЗС нагадали, що РФ має докладати зусиль, аби зрушити з місця у врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту. Натомість офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова критикує “активне військове освоєння України військовими НАТО”. Речник Олег Ніколенко зазначив, що інтеграція в НАТО — це стратегічний вибір українського народу.

Джерело: Укрінформ

“Росія зараз має не місця дислокації військових НАТО рахувати, а докладати зусиль, аби зрушити з місця врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. Для цього потрібно припинити вигадувати причини для уникнення зустрічей в рамках наявних форматів переговорів, почати добросовісно виконувати Мінські домовленості та домовленості лідерів Нормандського формату”, — підкреслив він.

Він також нагадав, що українська влада розглядає Альянс не тільки як парасольку безпеки, але і як простір спільних демократичних цінностей. Подальший розвиток співпраці з НАТО залежить виключно від волі нашої держави та членів Альянсу.

“Україна прагне миру, справедливості і поваги до міжнародного права. Зовнішня політика РФ намагається підірвати міжнародний порядок, заснований на міжнародному праві. Її основні інструменти — конфронтація і агресія”, — додав він.

Заяви російських посадовців про ефемерні загрози зі сторони України — це не що інше, як “продукт викривленого сприйняття реальності”.

На думку Ніколенка, ресурси, які Росія зараз задіяла для просування агресивної політики, можуть бути вивільнені для поліпшення добробуту пересічних російських громадян: гарантування їм дотримання базових прав людини, створення системи верховенства права, надання захисту від коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, нещодавно офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова раніше заявила, що НАТО нібито “веде активне військове освоєння України”. Вона каже, що за оцінками російських аналітиків, на території нашої країни вже налічується близько десяти місць дислокації натовських військовослужбовців.

Історія відносин Україна - НАТО 

Відносини Україна-НАТО започатковані у 1991 році, коли наша країна приєдналася до Ради північноатлантичного співробітництва. Україна першою серед держав СНД приєдналася до Програми НАТО «Партнерство заради миру».

Поглиблення інтеграції з НАТО та ЄС - пріоритетний напрям державної політики, закріплений у Конституції України. Виконання реформ на шляху до цього має стати основою для отримання Україною Плану дій щодо членства в Альянсі.

12 червня 2020 р. Україна отримала статус партнера НАТО із розширеними можливостями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?