На авіабазі в Рязанській області після вибухів почали зникати бомбардувальники
Категорія
Події
Дата публікації

На авіабазі в Рязанській області після вибухів почали зникати бомбардувальники

На авіабазі в Рязанській області після вибухів почали зникати бомбардувальники
Джерело:  online.ua

Журналіст російської редакції Радіо Свобода Марк Крутов помітив, що на російській авіабазі "Дягилєво" після вибухів зникли до 10 бомбардувальників Ту-22м. 

Джерело: Twitter-сторінка Марка Крутова

Що відбувається на аеродромі Дягилєво після вибухів 

Пошкоджений Ту-22М зник, залишивши лише тінь на злітно-посадковій смузі. Щонайменше 9 інших бомбардувальників Ту-22м вилетіли з бази, а також деякі інші літаки, - зазначив журналіст.

На його думку, деякі літаки могли розмістити в іншому місці на цій же авіабазі.

При цьому представник Ради Нацбезпеки США Джон Кірбі у зв'язку із звинуваченнями РФ у бік України в нанесенні ударів по об'єктах її військової інфраструктури заявив, що США поважають рішення Києва, але не підтримують ескалацію.

Звичайно, ми це не заохочували і не допомагали Україні завдати удару по Росії. Ми були зосереджені і як і раніше зосереджені на тому, щоб в України були можливості і ресурси, необхідні для самозахисту. Все, що ми надаємо, дійсно розроблено з урахуванням цього. Ми надаємо їм інформацію, щоб допомогти їм захистити себе. Ми, безумовно, надаємо їм ресурси та зброю для самооборони. Але вони приймають власні рішення. Вся ідея, весь принцип цієї війни - це суверенітет, і, на відміну від росіян, ми поважаємо український суверенітет. Коли ми постачаємо їм систему озброєнь, вона належить їм. Де вони її використовують, як вони її використовують, скільки боєприпасів вони використовують для цієї системи - це Українські рішення, і ми це поважаємо, - зазначив Кірбі.

Але будь-яка ескалація за межами України, за словами Кірбі, не йде на користь інтересам національної безпеки США.

У нас були розмови про відповідальність за системи озброєнь. Ми, безумовно, дуже чітко висловили нашу стурбованість з приводу ескалації, - зазначив представник Радбезу США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?