На Балі без візи. Україна та Індонезія уклали важливу угоду
Категорія
Україна
Дата публікації

На Балі без візи. Україна та Індонезія уклали важливу угоду

На Балі без візи. Україна та Індонезія уклали важливу угоду
Джерело:  online.ua

18 листопада на засіданні Кабміну був утверждет проект угоди про взаємне скасування візових вимог між Україною та Індонезією. Безвізовий режим встановлений на термін до 30 днів, протягом яких українці можуть знаходиться на території Індонезії без оформлення візи. Таке право отримали і громадяни Індонезії. Про рішення уряду повідомив нардеп Олексій Гончаренко, який опублікував копію постанови в своєму Telegram-каналі, передає ONLINE.UA.

"Схвалити проект Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Індонезія про взаємне скасування візових вимог", - свідчить текст постанови про безвізе.

Як відомо, українці і раніше могли подорожувати в Індонезію без оформлення візи за умови перебування там не більше 30 днів і в'їзді в країну через один з певних морських портів або аеропортів. Для громадян Індонезії в Україні діяв візовий режим. У березні поточного року в зв'язку з пандемією коронавіруса владі Індонезії призупинилі безвізовий режим для українців, які не можуть в'їхати без візи в країну до теперішнього часу.

Після проведених переговорів між офіційним Києвом і Джакартою країни домовилися про взаємне скасування візових вимог.

Важливо відзначити, що зараз безвіз України з країнами ЄС опинився під загрозою через скандал, викликаний рішенням КСУ, яким були скасовані кілька норм антикорупційної реформи. Європейські чиновники вимагають, щоб офіційного Київ швидко налагодив незалежну та ефективну діяльність в Україні антикорупційних структур, інакше українців чекають незворотні наслідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Банковій терміново звернулися до українців з важливим оголошенням щодо безвіза.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?