На Донбасі знайшли російську зброю, заборонену на міжнародному рівні
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі знайшли російську зброю, заборонену на міжнародному рівні

На Донбасі знайшли російську зброю, заборонену на міжнародному рівні
Джерело:  online.ua

На Луганщині російський агресор залишив позиції, на яких українські військовослужбовці виявили екземпляри забороненої іноземної зброї. Бойовики окупаційного режиму залишили протипіхотну фугасну міну та елементи протипіхотної осколкової міни виробництва РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прокуратуру Луганської області.

За уточненими даними, йдеться про фугасну міну ПМН-2 та міну ПОМ-2-Р1.

“Засоби ураження такого типу не перебувають на озброєнні ЗСУ та застосовуються представниками незаконних збройних формувань РФ окупаційної адміністрації у Луганській області для залякування місцевого населення та здійснення збройної агресії РФ проти України. Через свої конструктивні характеристики вони заборонені міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією та Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво і передачу протипіхотних мін та про їх знищення”, - наголосили у прокуратурі.

Прокурори пояснили, що інцидент кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни, це відповідає ч. 1 ст. 438 КК України.

“Протипіхотну фугасну міну натискної дії ПМН-2 знешкоджено вибухотехніками Головного управління Нацполіції в Луганській області на місці. Цей факт було задокументовано за повідомленням оперативної групи сил і засобів військової контррозвідки СБУ оперативно-тактичного угруповання “Північ” операції Об’єднаних сил”, - зауважили у відомстві.

Слід зауважити, що це не перший випадок на Донбасі, коли в зоні бойових дій виявляють зброю, яка виготовляється та стоїть на озброєнні виключно в Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд отримає допомогу від федерального уряду Німеччини для відновлення інфраструктури Донбасу. Йдеться про надання суми у 36 мільйонів євро, яку спрямують на потреби об’єктів, що найбільше постраждали від війни. Кабмін вже уповноважив підписати відповідні документи віцепрем’єра з питань реінтеграції ТОТ Олексія Резнікова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?