На двох військових аеродромах в РФ пролунали потужні вибухи
Категорія
Події
Дата публікації

На двох військових аеродромах в РФ пролунали потужні вибухи

На двох військових аеродромах в РФ пролунали потужні вибухи
Джерело:  online.ua

Вранці 5 грудня одразу на двох військових аеродромах у Саратовській та Рязанській областях пролунали потужні вибухи. В РФ заявляють про загиблих та поранених.

Джерело: РосЗМІ; Telegram-канали

Що відомо про вибухи на аеродромах в РФ 

За інформацією російських ЗМІ, вранці 5 грудня на злітно-посадковій смузі аеродрому у Саратовській області упав безпілотник. За попередніми даними, внаслідок "атаки дрона" постраждали дві особи, а також пошкоджені два літаки.

У повідомленні Telegram-каналу ASTRA зазначається, що падіння безпілотника сталось на аеродромі "Енгельс-1".

Внаслідок пошкодження отримали два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. Двоє військовослужбовців зазнали поранень, їх госпіталізовано, - йдеться у повідомленні.

Також вибух пролунав на аеродромі під Рязанню. За даними російських ЗМІ, загорівся та вибухнув бензовоз. Внаслідок чого нібито загинули троє осіб, ще шестеро отримали поранення.

На вибухи на російських військових аеродромах вже відреагував радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович.

Вдало покурив обслуговуючий персонал одразу двох російських авіабаз: Дягілєво та Енгельс, де базуються стратегічні бомбардувальники, які завдають ударів по Україні... Поворотно-бойове куріння - стабільна гарантія краху путінського режиму, - зазначив Арестович.

Між тим радник мера окупованого армією РФ Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ЗСУ завдали удару по позиціях кремлівських загарбників у місті.

Зокрема, за його словами, внаслідок влучного удару були вражені щонайменше 2 системи С-300.

В ніч з п’ятниці на суботу в проміжок з 2 до 3 годин до одного с місць базування ППО та техніки окупанта завітала "бавовна", - зазначив Андрющенко.

Радник мера Маріуполя також підкреслив, що вже є підтвердження від Маріупольського Спротиву щодо ураження щонайменш 2 систем ППО С-300, двохколісних одиниць військової техніки.

Щодо вже не живої сили - хто взагалі її рахує, - додав Андрющенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?