На конкурсі Audubon Photography Awards обрали найкращі фото 2021 року
Категорія
Культура
Дата публікації

На конкурсі Audubon Photography Awards обрали найкращі фото 2021 року

На конкурсі Audubon Photography Awards обрали найкращі фото 2021 року
Джерело:  online.ua

На конкурсі Audubon Photography Awards, який проводить організація, що займається захистом птахів і охороною навколишнього середовища, оголосили переможців. Кращі фото птахів 2021 року обрали майже з 9 тисячі знімків.

Джерело: сайт конкурсу

Конкурс на краще фото птахів проводять вже 12 років поспіль. На нього потрапляють дійсно видовищні кадри з пернатими братами нашими меншими, які вловити фотографам вкрай складно, а зловити неозброєним оком майже неможливо.

У 2021 році на конкурсі ввели дві нові категорії - краще відео і краще фото птиці-самки. Організатори конкурсу таким чином вирішили привернути увагу до самок птахів, які часто не беруться до уваги і недооцінюються як в фотографії, так і в охороні природи.

Кращі фото птахів 2021

Переможницею конкурсу Audubon Photography Awards в 2021 році стала Керолайн Фрейзер - вона отримала головний приз за фото каліфорнійської земляної зозулі. Це знакова птаха з південного заходу Америки, яка унікально пристосована для життя на землі в посушливих регіонах. Земляна зозуля може бігати на значні відстані зі швидкістю більше 30 км/год і повністю обходитися без води.

Це фото піщаних журавлів також потрапило в список переможців конкурсу. Його автором став Робін Улер, який визнав, що відобразити таку сцену - це подія, яка випадає раз в житті.

На цьому фото зображено гніздо колібрі, а вірніше показаний процес, як ця маленька пташка зводить дивну конструкцію.

Автор цього кадру зобразив на знімку полювання північного луня.

Переможцями премії також стали знімки із зображенням:

  • пурпурного кулика

  • північного кардинала, який вражує своїм яскравим забарвленням пір'я

  • рідкісного червонокрилого дрозда

  • сапсана під час обіду

  • канадських гусей

Також в список переможців потрапили два відео з яструбом, який немов завис в повітрі, і совою під снігом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?