На лижника збірної Росії Большунова подали заяву в поліцію за витівку на Кубку світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

На лижника збірної Росії Большунова подали заяву в поліцію за витівку на Кубку світу

На лижника збірної Росії Большунова подали заяву в поліцію за витівку на Кубку світу
Джерело:  online.ua

Російський спортсмен Олександр Большунов, який влаштував скандал на Кубку світу з лижних гонок, двічі вдаривши палицею суперника-фіна Йоні Мякі за те, що той обійшов його на фінальній дистанції, може понести кримінальне покарання за дику витівку на змаганнях. 25 січня фіни подали заяву про напад Большунова на Мякі, після чого російського лижника доставили у відділення поліції. Після з'ясування всіх обставин фінські правоохоронці ухвалять рішення про початок розслідування і порушення кримінальної справи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на фінський телеканал MTV.

Протокол про злочин Большунова, зареєстрований як напад, поліція склала зі слів двох заявників - їх імена не уточнюються. Якщо поліція визнає наявність складу злочину, то порушить кримінальну справу. Відзначається, що Йоні Мякі зараз проходить медичне обстеження і фіксує каліцтва, які отримав після нападу Большунова. Відомо, що у фіна травмована рука.

Нагадаємо, скандал з нападом Большунова на фіна виник напередодні, 24 січня. Один з найсильніших лижників світу програвав Йоні Мякі на фініші естафетної гонки і вирішив "збити" суперника з дистанції лижними палицями. Російський спортсмен двічі вдарив фіна, але той встояв і випередив росіянина на фініші. Російський лижник помстився фіну за це і вже після фінішу спеціально в'їхав в нього, поваливши на сніг. За таку поведінку Большунов заробив особисту дискваліфікацію. Крім того був анульований результат збірної Росії, за яку біг спортсмен. При цьому бронзова медаль цієї гонки все одно дісталася росіянам. Бронзу отримала друга російська команда в складі Іллі Семікова, Івана Якімушкіна, Андрія Мельниченко і Сергія Устюгова.

Раніше ONLINE.UA публікував відео, як Большунов двічі вдарив фіна на Кубку світу з лижних гонок, а після фінішу навмисне в'їхав в нього, поваливши з ніг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?