На Луганщині медики відмовляються лікувати сотні поранених "вагнерівців" — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

На Луганщині медики відмовляються лікувати сотні поранених "вагнерівців" — зведення Генштабу

На Луганщині медики відмовляються лікувати сотні поранених "вагнерівців" — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися українським військовим, у місцеву лікарню селища Ювілейне, що на Луганщині, нещодавно привезли близько 300 найманців ПВК "Вагнера", проте медики відмовилися надавати їм допомогу.

Джерело: зведення Генерального штабу ЗСУ

У Луганській області медики не хочуть лікувати поранених вагнерівців

У 15-ту міську багатопрофільну лікарню Ювілейного Луганської області доправлено до 300 найманців так званої ПВК "Вагнер". Через те, що більшість з них є носіями таких захворювань як ВІЛ/СНІД, сифіліс, туберкульоз та пневмонія, лікарі відмовляються надавати їм медичну допомогу, - розповідють українські військові.

Не можна також не згадати про те, що американські аналітики дійшли висновку, що солдати регулярної армії РФ почали замінювати виснажені сили найманців з ПВК "Вагнер", щоби посилити наступ на Бахмут.

Сили ПВК "Вагнер" в районі Бахмута не досягли значних успіхів після захоплення Соледара. Підрозділи російської армії наразі беруть участь у боях за Бахмут з метою активізації російського наступу. Кадри бойових дій, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські повітряно-десантні війська діють навколо Бахмута, оскільки на них видно російську БМД-4М – нішеву механізовану техніку, яка використовується виключно десантниками, - розповідають представники ISW.

Що відбувається на фронті 28-29 січня

28 січня армія РФ завдала 1 ракетного і 32 авіаційних удари та здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ. Найбільше постраждала цивільна інфраструктура Донецької та Херсонської областей. Окрім того, загарбники вбили та поранили кількох місцевих мешканців цих регіонів.

Російські загарбники не полишають спроб наступати на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – намагаються втримати оборону.

Бійцям ЗСУ вдалося відбити атаки росіян в районах населених пунктів Діброва і Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Верхньокам’янське, Роздолівка, Сіль, Благодатне, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Новомихайлівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Вугледар у Донецькій області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?