На півночі Криму РФ утримує 750 одиниць озброєння і техніки — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

На півночі Криму РФ утримує 750 одиниць озброєння і техніки — Генштаб

На півночі Криму РФ утримує 750 одиниць озброєння і техніки — Генштаб
Джерело:  online.ua

За даними Генштабу, у Джанкойському районі Криму російські військові утримують значні резерви для посилення своїх угрупувань — 750 одиниць озброєння і техніки.

Джерело: заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу в Military Media Center

 Росіяни утримують на півночі Криму запаси техніки та озброєнь

Противник утримує на півночі окупованого Криму резерви для посилення своїх угруповувань військ на Придніпровському та Оріховському напрямках. Місто Джанкой та прилеглі райони фактично перетворились на найбільшу військову базу на ТОТ Крим, звідки здійснюється передислокація російських окупаційних військ та озброєння і військової техніки зс РФ, – зазначив Громов.

За даними розвідки, у польовому парку в районі населеного пункту Медведівка (Джанкойський район) перебуває близько 750 одиниць озброєння та військової техніки.

Також під час брифінгу, Олексій Громов повідомив, що на полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів 1-ї танкової армії ЗС РФ.

На полігонах білорусі триває підготовка підрозділів 1-ї танкової армії західного військового округу збройних сил російської федерації. У подальшому білорусь продовжить брати участь у російській агресії проти нашої держави. Насамперед надаючи росії свою територію та повітряний простір, запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, — додав військовий.

За його словами, на території Республіки Білорусь ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних Сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних із Україною районах.

Нагадаємо, нещодавно очільник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ — вони поступово звільняють наші території на різних напрямках фронту. Деокупація чекає і на Крим.

На переконання американських журналістів із видання Politico, його заяву можна розцінювати як натяк на запланований початок військової кампанії в Криму.

Про те, що Україна має намір деокупувати Крим, неодноразово заявляли усі члени команди українського лідера Володимира Зеленсього. Та й сам президент не приховує, що не бачить повноцінної перемоги над Росією без повернення окупованого півоострова.

Однак найбільше уваги іноземної преси до себе привернула нещодавня заява глави ОПУ Андрій Єрмака.

Останній офіційно підтвердив, що команда російського диктатора Володимира Путіна не пропонувала українській влада обговорити можливу паузу у війні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?