На "Рамштайні" не домовились про постачання танків Leopard для України
Категорія
Світ
Дата публікації

На "Рамштайні" не домовились про постачання танків Leopard для України

На "Рамштайні" не домовились про постачання танків Leopard для України
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі на американській базі в німецькому Рамштайні міністри не ухвалювали жодних рішень щодо передачі Україні танків Leopard.

Джерело:  Onet

Рішення про танки для України не було ухвалене на Рамштайні 

Польський міністр оборони Маріуш Блащак сказав, що на зустрічі була група з 15 країн, які мають танки Leopard.

Ми хочемо створити коаліцію країн, щоб оснастити Україну цими танками. Жодних рішень не прийнято, у нас заплановані подальші зустрічі, - сказав Блащак.

Раніше новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус сказав, що «єдиної думки щодо поставок Leopard немає».

Немає одностайної думки. Є вагомі аргументи на користь поставки, але є й вагомі аргументи проти, — сказав Пісторіус про переговори.

Також він зазначив, що Німеччина не блокує це рішення.

У допомозі Україні у боротьбі з Росією важливе навчання, довгострокові поставки та ремонт техніки. Українські війська повинні бути готові негайно застосувати надану техніку, - сказав міністр і повідомив, що наказав провести перевірку танків Leopard у Німеччині.

Також він дав зрозуміти, що Німеччина готується поставити танки якнайшвидше, якщо дозвіл на передачу буде ухвалено.

Нагадаємо, що 20 січня на американській базі в Рамштайні під головуванням міністра оборони США відбулося  восьме засідання Контактної групи з питань оборони України за участю 50 країн.

Раніше прем’єр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що Варшава може передати Україні 14 танків Leopard і без згоди Німеччини, якщо та буде зволікати з рішенням.

Німеччина також заперечила те, що Шольц дозволить  передати Україні німецькі танки лише за умови передачі танків Abrams Сполученими Штатами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?