На території РФ може зникнути сучасний мобільний зв'язок
Категорія
Світ
Дата публікації

На території РФ може зникнути сучасний мобільний зв'язок

На території РФ може зникнути сучасний мобільний зв'язок
Джерело:  online.ua

На думку аналітиків зі сфери телекомунікацій, вихід провідних компаній  Ericsson і Nokia з російського ринку може позбавити користувачів в РФ змоги сучасного мобільного зв'язку, який у такому разі повернеться до рівня початку 90-х років минулого століття.

Джерело: Reuters

В РФ може зникнути сучасний мобільний зв'язок 

За словами високопосадовців з провідних європейських телекомунікаційних компаній, користувачі російської мережі стільникового телефонного зв'язку відчують на собі вихід з країни провідних виробників відповідного обладнання. Росіян очікує зниження швидкості мобільного інтернету, часті скиди виклику при дзвінках і інші проблеми.

Відзначається, що на частку Ericsson і Nokia припадало близько половини російського ринку телекомунікаційного обладнання. Також вони продавали важливе програмне забезпечення для систем зв'язку.

В обох компаніях вже підтвердили, що повністю підуть з російського ринку до кінця року, припинивши всякі поставки. Це викличе гострий дефіцит відповідних товарів і послуг в Росії.

Хоча російська влада намагається замістити західну апаратуру технікою свого виробництва, представники галузі зізнаються, що вихід іноземців відкине мережу мобільного зв'язку в РФ на ціле покоління назад.

Якщо, імовірно, така ситуація триватиме роками, російські стільникові мережі по зоні покриття можуть повернутися до стану кінця 1990-х, коли їх покриття обмежувалося великими містами і найбагатшими передмістями, - визнає керівник відділу ІТ одного з профільних інтернет-видань РФ Леонід Коник.

Примітно, що китайська Huawei – теж один з найбільших постачальників телекомунікаційного обладнання в РФ – за словами джерел, вже припинила продажі нового обладнання на російському ринку, хоча продовжує обслуговувати раніше поставлену апаратуру.

Так, за  даними  видання "Коммерсантъ", з 1 січня наступного року Huawei закриє в Росії свій підрозділ, який займався продажем систем зберігання даних та телекомунікаційного обладнання корпоративним клієнтам.
Двом тисячам співробітників відділу вже запропонували перевестися у філії компанії в інших країнах СНД.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?