На Україну насуваються тривалі магнітні бурі — небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насуваються тривалі магнітні бурі — небезпечні дати

На Україну насуваються тривалі магнітні бурі — небезпечні дати
Джерело:  online.ua

На Україну насуваються сильні магнітні бурі, одна з яких стане найтривалішою в 2020 році. За прогнозом експертів, сильний магнітний шторм очікується на початку листопада - він триватиме протягом майже десяти днів. Ще одна магнітна буря очікується в кінці місяця, метеозалежні люди будуть відчувати її наслідки три дні, повідомляє ONLINE.UA.

Магнітні бурі у листопаді 2020 року - небезпечні дати

За прогнозом, листопадова магнітна буря накриє Україну вже 1 числа і триватиме до 10 листопада. Це будуть слабкі геомагнітні коливання і здорові люди майже не відчують на собі їх впливу, але українці, які страждають серцево-судинними хворобами, можуть відчути погіршення стану, головні болі і скачки тиску. При цьому важливо стежити за своїм здоров'ям всім, так як в першій декаді останнього осіннього місяця через сонячну активність може виникати загальна слабкість в організмі і втрата концентрації.

В середині листопаді буде кілька слабких магнітних бур, через які метеозалежні люди можуть відчувати погіршення самопочуття, так як магнітосфера буде злегка збудженою.

В кінці місяця, 20-22 листопада, очікується магнітна буря середньої інтенсивності, пік якої припаде на 21 число. У ці дні очікується сплеск сонячної активності, наслідком якої стане магнітна буря рівня G1. Цей спалах на Сонці відчують на собі не тільки метеозалежні люди і ті, хто страждає на хронічні захворювання, а й абсолютно здорові українці. У дні магнітних бур можуть виникати сильні головні болі, безпричинна втома, сонливість і дратівливість.

Важливо відзначити, що Сонце в даний час вийшло з найтихішій частини свого 11-річного циклу сонячних плям. Але вчені запевняють, що майбутній цикл буде досить спокійним.

Як пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період потужних геомагнітних ураганів медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб легше пережити магнітні бурі, лікарі радять:

  • знизити фізичні навантаження, але не відмовлятися від зарядки;

  • уникати стресів і не вирішувати складні питання, так як в дні метеоштормов вони просто не під силу мозку;

  • якомога більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанції з оточуючими людьми, так як пандемія коронавіруса знову набирає обертів;

  • збалансувати харчування і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • спати не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе залишатися бадьорими цілий день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як уберегтися від коронавіруса під час пандемії  - цей реальний спосіб доступний кожному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?