НАБУ і САП повідомили про підозру очільнику НБУ Шевченку
Категорія
Економіка
Дата публікації

НАБУ і САП повідомили про підозру очільнику НБУ Шевченку

НАБУ і САП повідомили про підозру очільнику НБУ Шевченку
Джерело:  online.ua

6 жовтня офіційно стало відомо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях очільнику Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва "Укргазбанком". Зазначимо, що Шевченко нещодавно подав у відставку з посади глави НБУ.

Джерело:  пресслужба САП

НАБУ і САП повідомили про підозру Кирилу Шевченку

Згідно з останніми даними, САП та НАБУ викрили протиправну діяльність службових осіб державного АБ "Укргазбанк", яка призвела до збитків в сумі понад 206 млн гривень.

Під час розслідування правоохоронці дійшли висновку, що керівництво банку, володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, скористалося нею з метою розкрадання грошових коштів.

Представники НАБУ та САП звертають увагу на те, що для цього службові особи банку забезпечили укладення фіктивних договорів із фізичними та юридичними особами, які нібито будучи "агентами" банку залучили до нього великих клієнтів.

Фото - facebook.com/nabu.gov.ua

 За такі "послуги" банк щомісячно незаконно виплачував цим особам грошову винагороду.

Як вдалося встановити слідству, протягом 2014-2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перераховано грошові кошти державного банку у розмірі понад 206 млн гривень.

Окрім того, повідомляється, що вказаному справі про підозру повідомлено 5 основним фігурантам даного злочину, серед яких діючий Голова НБУ Кирило Шевченко, колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?