Нафтогаз несподівано підвищив ціну на паливо для населення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз несподівано підвищив ціну на паливо для населення

Нафтогаз несподівано підвищив ціну на паливо для населення
Джерело:  online.ua

Керівництво газопостачальної компанії "Нафтогаз" вирішило підвищити ціну на постачання палива побутовим клієнтам за місячним контрактом. У листопаді ціна становитиме 6,33 гривні за кубометр проти 4,7 гривні у жовтні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу компанії.

Для абонентів з річним контрактом ціна сягатиме вже 6,45 гривні за кубометр — з 5,24 гривні.

"Ціна на природний газ в листопаді в рамках тарифу "Місячний" становить 6,33 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу). Для тих клієнтів, які у листопаді підключать тариф "Річний", ціна газу на наступні 12 місяців становитиме 6,45 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу)", - говориться в оголошенні підприємства.

Водночас клієнти з тарифом "Річний", які підключилися до нього раніше, продовжать сплачувати за "блакитне паливо" згідно з ціною, встановленою у момент переходу на річний тариф.

"Зміни цін на газ в листопаді обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо", - зауважили у "Нафтогазі".

Нагадаємо, влітку ціни на паливо були, як відзначали у компанії надзвичайно низькими. Загалом держава вже у середині осені наблизилася до рекордних показників із накопичення палива у спеціальних підземних сховищах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна наразі повністю готова до опалювального сезону 2020/21, наголосив президент Володимир Зеленський під час послання до Верховної Ради. Він звернув увагу на безпрецедентний рівень паливних запасів держави перед зимою, запаси газу та вугілля наразі сягнули рекордних обсягів.

Український президент виступив з посланням нардепам вранці у вівторок, 20 жовтня. Він торкнувся найгостріших питань — коронавірусу, війни на Донбасі, корупції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?