Нардепа Тищенка виключили зі Слуги народу
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепа Тищенка виключили зі Слуги народу

Нардепа Тищенка виключили зі Слуги народу
Джерело:  online.ua

Речниця парламентської фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук повідомила про виключення народного депутата Миколи Тищенка після скандалу навколо поїздки Таїланд.

Джерело: Telegram-канал Юлії Палійчук

Що відомо про виключення Тищенка зі Слуги народу та скандал навколо поїзди у Таїланд 

За результатами внутрішньофракційного опитування, яке було розпочато напередодні, прийнято рішення виключити Тищенка Миколу Миколайовича зі складу депутатської фракції політичної партії Слуга народу, - зазначила речниця політичної сили.

Однак навіть після виключення з фракції "Слуга народу" Тищенко зберігає депутатський мандат та може скласти його хіба що за власним бажанням.

23 січня президент України Володимир Зеленський підписав указ №27/2023, згідно з яким українські посадовці матимуть можливість виїзду за межі України виключно у службові відрядження. Рішення РНБО прямо забороняє чиновникам покидати Україну в приватних цілях.

Журналісти виявили у Таїланді народного депутата від "Слуги народу" Тищенка. По тому на сайті посольства України в Таїланді з’явився анонс на 27 січня його зустрічі з українською громадою в готелі Novotel (Бангкок). Згідно з анонсом, планується обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади в Королівстві Таїланд.

26 січня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Тищенка за кордон не відряджав і розпорядження на відрядження до Таїланду не підписував.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що Тищенка буде звільнено з посади заступника голови і виключено зі складу фракції.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про виключення Тищенка з лав партії згідно з п.9.1.22 статті 9 статуту.

26 січня президент у вечірньому відеозверненні після скандалу щодо заступника голови фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка нагадав, що виїзд депутатів за кордон повинен бути у відповідності з рішенням РНБО. Він наголосив, що інших виїздів за кордон посадовців чи депутатів у воєнний час не буде.

Водночас, сам Тищенко стверджує, що "вищі керівники" і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія знали про його поїздку в Азію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?