Нардепам Ради хочуть дозволити голосувати з дому онлайн
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепам Ради хочуть дозволити голосувати з дому онлайн

Нардепам Ради хочуть дозволити голосувати з дому онлайн
Джерело:  online.ua

Українським парламентарям можуть дозволити проводити голосування віддалено. Пропозицію щодо можливості онлайн-голосування висловив заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він відзначив, що у певних випадках, щоб не наражати решту обранців на небезпеку, є доцільність ввести такий вид дистанційного голосування.

Джерело: Офіційний вебпортал парламенту України

“Я просив би і керівників фракції і керівників комітетів звернутися до наших колег з проханням дотримуватися всіх епідеміологічних норм. Отака ситуація, вона вкотре передбачає, як на мене, необхідність прийняття законодавства про можливість проведення діяльності Верховної Ради у певних випадках онлайн”, — заявив Стефанчук.

Наразі відомі декілька гучних випадків з інфікованими представниками українських партій.

У квітні 2020го була підозра, щодо інфікації народного депутата Сергія Шахова, який нібито першим серед українських парламентарів підхопив коронавірус. Однак згодом два тести показали негативний результат. Проте медики вирішили зробити йому ще третій.

У березні минулого року у депутата фракції "Опозиційна платформа – За життя" Олександра Лукашева діагностували коронавірус. Перші тести Лукашева були негативні, згодом прийшло підтвердження про коронавірус із останнього забору біоматеріалу.

В травні того ж року усі члени фракції "Батьківщина" пішли на самоізоляцію, оскільки колега по фракції Олег Мейдич захворів на коронавірус.

Нагадаємо, у квітні Стефанчук повідомляв, що, за його даними, понад 170 депутатів Верховної Ради перехворіли на COVID-19. Зокрема, хворобу зафіксували і в голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, який повідомив, що у нього підтвердили захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

COVID-19

Коронавірусна інфекція (COVID-19) - це інфекційне захворювання, викликане вірусом SARS-CoV-2.

У більшості хворих COVID-19 спостерігаються легкі або помірні симптоми, одужання відбувається без специфічного лікування. Однак у деяких людей захворювання протікає у важкій формі, і їм потрібна медична допомога. Частина із них помирає, проте, не зважаючи доволі великий розголос у світі, медики запевняють, що відсоток смертності вдалося суттєво зменшити.

Читайте також:

  • У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини Спутнік V.

  • Штам Мю викликав занепокоєння ВООЗ своїми небезпечними мутаціями.

  • Вчені поставили під сумнів необхідність третьої дози вакцини проти COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?