Нарешті відомо, коли українсько-американська ракета Firefly Alpha полетить у космос
Категорія
Технології
Дата публікації

Нарешті відомо, коли українсько-американська ракета Firefly Alpha полетить у космос

Нарешті відомо, коли українсько-американська ракета Firefly Alpha полетить у космос
Джерело:  online.ua

Компанія Firefly Aerospace, яка належить українцю Максу Полякову та входить до складу Noosphere Ventures, нарешті вирішила назвати дату першого запуску легкої ракети-носія Alpha. За попередніми даними, вона відбудеться 22 грудня із бази ВПС США Ванденберг у Каліфорнії. Цю інформацію CNBC підтвердив співзасновник та виконавчий директор компанії Том Марк'юзік. Він також додаі, що компанія завершує роботу з підготовки пускового майданчика SLC-2. За його словами, умови експлуатації військової бази ставлять перед компанією додаткові вимоги щодо надійності ракети-носія. Марк'юзік плекає надію, що їм вдасться виконати всі "жорсткі" вимоги до призначеної дати пуску. Що цікаво, альтернативною датою може стати 31 грудня, передає ONLINE.UA.

Як стверджує Марк'юзік, такі вимоги збільшують шанси на успішний пуск ракети Firefly Alpha.

"Наша конструкція була ретельно перевірена, оскільки щодо її експлуатації було висунуто багато вимог. Я думаю, нам варто очікувати на повний успіх при першому пускові", – сказав співзасновник Firefly Aerospace.

Варто звернути увагу на те, що ракета Firefly Alpha призначена для виведення до 1000 кг корисного вантажу на низьку орбіту Землі, ціна кожного пуску складатиме 15 мільйонів доларів.

"До першого запуску Alpha залишається декілька тестів. Два тижні тому компанія Firefly Aerospace провела фінальне випробування двигуна першого ступеня ракети, на черзі випробування другого ступеня. Тоді Firefly проведе “активацію стартового майданчика”. Наступним великим кроком стане статичне випробування усієї ракети із включенням двигунів на стартовому майданчику", – йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, компанію Firefly Aerospace 3 роки тому перезапустив українець Макс Поляков, долучивши її до Noosphere Ventures.

"Нам дуже пощастило, що у нас є інвестор, який не тільки фінансує Firefly, а й повністю залучений у процес", – зізнався Марк'юзік.

Сам Макс Поляков підкреслив, що це насправді визначна подія як для компанії Firefly, так і для Noosphere.

"За час роботи над ракетою, ми збільшили штат до 350 співробітників в США, та залучили українських спеціалістів у Дніпрі", – каже Поляков.

Як повідомляв ONLINE.UA, демократи у американському Конгресі оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?