Це фейк — Орбан виправдовується після вето на макрофін ЄС для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Це фейк — Орбан виправдовується після вето на макрофін ЄС для України

Це фейк — Орбан виправдовується після вето на макрофін ЄС для України
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан почав стверджувати, що офіційний Будапешт, попри те, що заблокував макрофінансову допомогу Євросоюзу для України, насправді не проти фінансової підтримки для України, однак, мовляв, в інший спосіб.

Джерело: "Європейська правда"

Орбан кинувся пояснювати вето на макрофін ЄС для України

За словами Орбана, насправді його країна "не блокувала фінансову допомогу для України".

Ба більше, він назвав це фейком.

Угорщина готова надавати Україні фінансову допомогу, але на двосторонній основі. Ніяких вето, ніякого шантажу. Ми хочемо переконати країни ЄС, що спільний європейський борг - це не рішення. Якщо ми продовжимо рухатися шляхом до спільноти з боргом, розвернутися буде неможливо. Ми бачимо майбутнє Європи інакше - на основі сильних країн-членів, замість велетенського спільного боргу, - переконує лідер Угорщини.

Що відомо про вето Угорщини на мікрофін для України

6 грудня Угорщина під час засідання Ради ЄС виступила проти ухвалення пропозиції Єврокомісії виділити Україні у 2023 році 18 млрд євро фінансової допомоги.

На переконання іноземних експертів, рішення Будапешту може бути елементом шантажу на тлі проблем з тим, що Єврокомісія не погоджується надати Угорщині частину коштів з фондів ЄС через проблеми з верховенством права.

Як вважає віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, офіційний Брюссель ухвалить політичне рішення, яке дозволить надати Україні у 2023 році 18 мільярдів євро макрофіну попри позицію команди Орбана.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?