NASA показало фото "космічного равіолі"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA показало фото "космічного равіолі"

NASA показало фото "космічного равіолі"
Джерело:  online.ua

Космічній станції Cassini вдалося зробити нове фото одного з супутників Сатурна, який має назву Пан. Перші знімки у своїх соціальних мережах оприлюднило Національне космічне агентство США. У NASA закликали своїх підписників звернути увагу на цікаву форму супутника, який вони називають "космічним равіолі".

Джерело: NASA 

Чому супутник Сатурна називають "космічним равіолі"

Члени команди NASA не приховують, що їм цей космічний об'єкт нагадує одночасно равіолі, вареник та емпанаду (невеликий пиріжечок, найбільше поширений в Аргентині - ред.).

Що ви бачите? Немає неправильних відповідей, – зазначають у Національному космічному агентстві США.

І справді, на фотографії, якою проілюстрували публікацію, видно схожість з цими стравами.

Супутник Сатурна — Пан (фото - instagram.com)

Що важливо знати про супутник Пан

За словами представників NASA, Пан – це внутрішній супутник Сатурна, а це означає, що він здійснює оберти навколо планети через щілину в одному з її кілець.

Що важливо розуміти, один повноцінний оберт триває приблизно 14 годин.

Завдяки автоматичній космічній станції вдалося отримати 2 нові знімки "космічного равіолі", значно деталізованіші ніж попередні. Все тому, що Cassini змогла наблизитися до Пана на ближчу відстань, ніж раніше. На нових фото супутник видно під різними кутами зору із відстані у близько 24 600 кілометрів, - йдеться в повідомленні Національного космічного агентства США.

Не можна також не згадати про те, що супутник Пан відкрили 16 липня 1990 року за фотознімками космічного апарата "Вояджер-2" – це було чергове досягнення Марка Шоуолтера і членів його команди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?