НАТО не бачить підготовки РФ до ядерних випробувань
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО не бачить підготовки РФ до ядерних випробувань

НАТО не бачить підготовки РФ до ядерних випробувань
Джерело:  online.ua

НАТО не бачить змін у ядерній позиції Росії, але пильно спостерігає. Про це заявив офіційний представник Альянсу.

Джерело: Reuters

РФ не готує випробувань ядерної зброї

Ми не помітили жодних змін у ядерній позиції Росії, але НАТО та члени Альянсу залишаються пильними, - сказав анонімний чиновник.

Він додав, що, як зазначено в новій стратегічній концепції НАТО, розширення Росією "нових і руйнівних подвійних систем запуску з використанням ядерної зброї як примусу" є викликом для безпеки та інтересів оборонного Альянсу.

Нагадаємо, що нещодавно італійське ЗМІ La Repubblica опублікувала матеріал, згідно з яким розвідка НАТО нібито попередила союзників про можливе випробування Росією суперторпеди "Посейдон", оснащеної ядерним зарядом.

Пізніше це назвали маніпуляцією.

Видання The Times повідомляло, що Путін, ймовірно, планує випробування ядерної зброї поблизу України – для цього він спрямував у напрямку лінії фронту так званий "ядерний потяг".

Міжнародні аналітики припускають, що більш ймовірна демонстрація готовності Путіна застосувати ядерну зброю може відбутися в Чорному морі.

Міністр оборони Британії Бен Воллес вважає застосування ядерної зброї Путіним вкрай малоймовірною, але наголошує, що Путін діє "нераціонально".

Нагадаємо, що 21 вересня під час оголошення часткової мобілізації Путін знову пригрозив ядерною зброєю.

Західні країни засудили його заяви, деякі назвали це "брязканням зброєю", а інші сказали, що ставляться до цього серйозно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?