НАТО озвучив попередження Путіну щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО озвучив попередження Путіну щодо України

НАТО озвучив попередження Путіну щодо України
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО застерегло команду очільника Кремля Володимира Путіна від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ біля українського кордону та порушень припинення вогню на Донбасі. З такою гучною заявою виступив один із речників Альянсу.

Джерело:  WELT

Про що говорили члени НАТО

"НАТО продовжуватиме підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України. Ми залишаємось пильними і продовжуємо дуже уважно стежити за ситуацією... Дестабілізаційні заходи з боку Росії підривають усі зусилля щодо деескалації напруженості у рамках укладеної за участі ОБСЄ угоди про припинення вогню від 27 липня 2020 року", - наголосив речник Альянсу.

Окрім того, він не забув згадати про те, що 1 квітня посли країн НАТО у Брюсселі організували нараду з метою обміну думками щодо поточної безпекової ситуації на Чорному морі.

"Союзники поділяють занепокоєння з приводу широкомасштабної військової діяльності Росії в Україні та навколо неї. Також союзники стурбовані тим, що Росія порушила угоду про припинення вогню від липня 2020 року, що призвело до загибелі чотирьох українських військових минулого тижня", - зазначив речник блоку.

Варто також нагадати, що нещодавно британський лідер Борис Джонсон під час телефонноїрозмови з главою держави Володимиром Зеленським заявив про занепокоєність нарощуванням російської військової присутності біля українського кордону.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?