НАТО просить Південну Корею надати Україні військову допомогу
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО просить Південну Корею надати Україні військову допомогу

НАТО просить Південну Корею надати Україні військову допомогу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Південну Корею надати військову підтримку Україні, оскільки інші країни змінили свою політику ненадання зброї країнам у стані війни після вторгнення Росії.

Джерело: Reuters

Столтенберг закликав Південну Корею надати Україні зброю

Столтенберг зробив заяву під час перебування у Сеулі, звiдки вирушить в Японію, щоб зміцнити зв’язки з союзниками США перед обличчям війни РФ проти України та зростаючою конкуренцією з Китаєм.

Генсек НАТО подякував Південній Кореї за її нелетальну допомогу Україні, але закликав зробити більше, додавши, що існує "термінова потреба" в боєприпасах.

Я закликаю Республіку Корея продовжувати і активізувати конкретне питання військової підтримки. Зрештою, це рішення приймати вам, але я скажу, що кілька союзників по НАТО, закони яких забороняли експортувати зброю в країни, що перебувають у конфлікті, зараз змінили цю політику, - сказав Столтенберг.

Такими країнами були Німеччина, Швеція та Норвегія.

Якщо ми не хочемо, щоб самодержавство і тиранія перемогли, то їм потрібна зброя, це реальність, - сказав він, маючи на увазі Україну.

Також Столтенберг сказав, що «надзвичайно важливо», щоб Росія не виграла цю війну, не лише для українців, але й щоб уникнути сигналу авторитарним лідерам, у тому числі в Пекіні, про те, що вони можуть отримати те, що хочуть силою.

Південна Корея підписала великі угоди про постачання сотень танків, літаків та іншої зброї Польщі.

Проте президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що закон його країни, забороняє постачання зброї країнам у конфлікті, і це робить передачу зброї Україні важким.

У Сеул також прибув міністр оборони США Ллойд Остін для переговорів зі своїм південнокорейським колегою Лі Чон Супом.

У квітні 2022 року уряд Південної Кореї мав намір надати Україні гуманітарну допомогу на загальну суму 40 млн доларів.

У грудні 2022 року Південна Корея надіслала Україні 100 пікапів та п'ять міні-екскаваторів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?