НАТО відреагувало на перші санкції Байдена проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО відреагувало на перші санкції Байдена проти Росії

НАТО відреагувало на перші санкції Байдена проти Росії
Джерело:  online.ua

У НАТО виступили з офіційною заявою після рішення адміністрації США про нові антиросійські санкції, які стали першими за каденції президента Джо Байдена.

Джерело: сайт Альянсу

Союзники підтримали рішення Вашингтона, спровоковане втручанням у вибори з боку Кремля та кібератаками.

“Союзники НАТО підтримують Сполучені Штати та солідарні з ними після того, як 15 квітня вони оголосили про дії у відповідь на дестабілізуючу діяльність Росії. Союзники вживають заходів індивідуально і колективно для зміцнення колективної безпеки Північноатлантичного альянсу”, - говориться у заяві.

НАТО звернуло увагу на російську модель поведінки, яка відзначена систематичними спробами з дестабілізації. Зокрема, це відноситься до порушення суверенітету й територіальної цілісності України, Грузії, а також регулярне порушення, обхід чи невиконання міжнародних зобов’язань. Серед таких — Будапештський меморандум.

“Союзники продовжуватимуть працювати в тісній співпраці з метою протидії діям Росії, які становлять загрозу євроатлантичної безпеки.

Ми закликаємо Росію негайно припинити свою дестабілізаційну поведінку і виконувати свої міжнародні зобов'язання, як це роблять союзники, включаючи чинні угоди та зобов'язання в галузі контролю над озброєннями, роззброєння та нерозповсюдження.

Ми також закликаємо Росію припинити свої провокації та негайно знизити напруженість на кордонах України та в незаконно включеному Криму”, - наголосили в Альянсі.

Союзники назвали себе відкритою для діалогу стороною та висловили шкоду з приводу того, як Москва ігнорує запрошення на проведення засідання Ради Росія-НАТО.

Що відомо про санкційний удар США

Американський уряд виконав попередження, яке було озвучене заздалегідь. Вашингтон прямо звинуватив Росію у втручанні у внутрішні політичні процеси країни, а також у проведенні агресивних кібератак. У середу. 15 квітня, президент Джо Байден підписав відповідний указ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?