НАТО визнав Росію головною та прямою загрозою Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО визнав Росію головною та прямою загрозою Альянсу

НАТО визнав Росію головною та прямою загрозою Альянсу
Джерело:  online.ua

29 червня Лідери НАТО на саміті в Мадриді погодили нову стратегічну концепцію, у якій визнали Росію "найбільш значущою та прямою загрозою" безпеці Альянсу. У заяві дії РФ прирівнюються до тероризму. Лідери країн Альянсу різко засудили напад Росії на Україну.

Джерело: Стратегічна концепція НАТО, яку ухвалили на саміті в Мадриді

НАТО визначило РФ найбільшою загрозою

Російська Федерація є найбільш значною і прямою загрозою безпеці союзників, а також миру і стабільності в євроатлантичному регіоні. Тероризм у всіх його формах і проявах продовжує становити пряму загрозу безпеці нашого населення, міжнародній стабільності та процвітанню. Ми категорично засуджуємо тероризм. З рішучістю, солідарністю союзники продовжуватимуть протидіяти російським загрозам і реагувати на її ворожі дії та боротися з тероризмом у спосіб, що відповідає міжнародному праву, - вказано у заяві НАТО.

Також лідери погодилися, що НАТО засуджує війну Росії проти України.

Це грубе порушення міжнародного права. Жахлива жорстокість Росії спричинила величезні людські страждання та масові переміщення, непропорційно вплинувши на жінок і дітей. Росія несе повну відповідальність за цю гуманітарну катастрофу.

Також вказано, що союзники співпрацюють з відповідними зацікавленими сторонами міжнародної спільноти, щоб притягнути до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах, включаючи сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом.

Окрім цього лідери погодилися, що Росія навмисно загострила продовольчу та енергетичну кризу, вплинувши на мільярди людей у всьому світі, в тому числі через свої військові дії.

Також Альянс підтвердив, що Україна може розраховувати на підтримку країн НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?