НАТО закликав до пильності через військову активність РФ біля України
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО закликав до пильності через військову активність РФ біля України

НАТО закликав до пильності через військову активність РФ біля України
Джерело:  online.ua

Союзники НАТО з пильністю мають відстежувати військову активність Росії біля державного кордону України, оскільки кремлівська присутність там ледве скоротилася.

Джерело: Укрінформ

За словами генерального секретаря Єнса Столтенберга, російське військове керівництво зберегло велику кількість армійських підрозділів ЗС РФ біля українських рубежів, хоча й оголосило про їхнє відведення.

З відповідною заявою політик виступив під час засідання Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, яке присвятили обговоренню питань безпеки та оборони.

“Ми обговоримо тенденцію агресивної поведінки Росії, небезпечні розвідувальні операції в Болгарії і Чеській Республіці, але також і суттєве військове нарощування в Україні та навколо неї. Ми бачили певне зниження кількості російських військ, але десятки тисяч залишаються. Ми також бачимо, що Росія залишила (в регіоні) озброєння та військове обладнання. Вона обмежила судноплавство в Чорному морі, включаючи заборону на прохід через Азовську протоку в Азовське море. Тож НАТО має зберігати пильність і уважно стежити за розвитком подій”, - наголосив Столтенберг.

Він звернув увагу на концентрацію біля кордонів України стільки російських військ, скільки не було в цих регіонах з подій 2014 року, коли Кремль почав відверту збройне вторгнення на територію сусідньої держави.

Ескалація між Росією та Україною

У березні російська сторона оголосила про раптові й неанонсовані військові навчання, які нібито не несли загрозу жодній іншій державі. Кремль пояснював їх своїм суверенним правом на переміщення армій російською територією та загрозою з боку НАТО та України.

Через цю “загрозу” Міноборони перекинуло понад 100 тисяч солдатів зі зброєю та технікою до українських кордонів. Наприкінці квітня було оголошено про припинення навчань.

Утім, Київ та іноземні його партнери засумнівалися у повній правдивості заяв Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?