НАТО заявив про готовність до діалогу з Путіним за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО заявив про готовність до діалогу з Путіним за однієї умови

НАТО заявив про готовність до діалогу з Путіним за однієї умови
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг офіційно заявив, що Північноатлантичний альянс готовий до діалогу з командою очільника Кремля Володимира Путіна, однак в жодному випадку не піде на компроміс щодо основних принципів європейської безпеки. 

Джерело:  DW

НАТО готовий до діалогу з Путіним за однієї умови

Ми переживаємо критичний для європейської безпеки період. Ми вислухали Росію, оголосили наші позиції. Ми готові до діалогу з Росією, але ніколи не підемо на компроміс щодо основних засад європейської безпеки, - наголосив очільник НАТО.

За словами Єнса Столтенберга, дискусія під час засідання Ради Росія-НАТО 12 січня була вкрай важкою.

Як стверджує генсек Альянсу, у Володимира Путіеа є вибір - діалог або конфронтація з Заходом. Окрім того, він вкотре пригрозив наслідками для РФ у разі військової ескалації проти України.

Ольга Стефанішина та Єнс Столтенберг (фото - nato.int)

Ми чітко заявили, що за (напад на. - ред.) Україну будуть серйозні наслідки у вигляді суворих економічних санкцій. Ми надаватимемо підтримку Україні, щоб вона могла підвищити здатність захищати себе, - підкреслив генсек НАТО.

За словами Єнса Столтенберга, члени Альянсу зроблять все можливе з метою захисту східного флангу блоку, а також для стримування будь-якої агресії проти союзників.

Як уже згадувалося раніше, перемовини, які відбулися між офіційними Москвою та Вашингтоном у Женеві, а також між НАТО та РФ у Брюсселі цього тижня, підтвердили тактичну поразку росіян, а також те, що ті не мають на меті вдаватися до повномасштабного військового вторгнення, а лише використовують його загрозу як важіль у переговорах.

Читайте також:

  • Глава МЗС України Дмитро Кулеба розкрив план офіційної Москви щодо перемовин із США: що важливо знати

  • У НАТО дали обіцянку Україні напередодні переговорів з Росією

  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг озвучив очікування від переговорів з Росією: що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?