Науковці попередили про нові симптоми коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці попередили про нові симптоми коронавірусу

Науковці попередили про нові симптоми коронавірусу
Джерело:  online.ua

Ні для кого уже не секрет, що головний біль, біль у горлі та нежить наразі є найбільш поширеними симптомами коронавірусу у Британії. Однак, за словами професора Тіма Спектора, у випадку захворювання новим варіантом коронавірусу, відомим як Дельта, хворі можуть відчувати щось схоже на звичайну застуду. Насамперед йдеться про молодих людей.

Джерело: "ВВС Україна"

Як уже згадувалося раніше, нещодавно ВООЗ вирішила позначати штами Covid-19 літерами грецького алфавіту.

Так для британського варіанту обрали літеру Альфа, для південноафриканського - Бета, а для індійського - Дельта.

Як змінилися симптоми коронавірусу

Класичними симптомами Covid-19, на які люди повинні звертати увагу, залишають:

  • кашель

  • лихоманка

  • втрата запаху або смаку.

Однак професор Спектор звертає увагу на те, що такі симптоми зустрічаються дедал рідше.

"З початку травня ми розглядаємо найпопулярніші симптоми користувачів додатку - і вони не такі, як були раніше", - наголосив експерт

На думку вчених, ці зміни спровоковані збільшенням поширення варіанту Дельта, який вперше виявили в Індії - зараз це 90% випадків захворювання на Covid у Британії.

Звертайте увагу на відчуття "вимкненості"

За словами Спектора, новий варіант, здається, працює дещо інакше.

"Люди можуть подумати, що у них просто якась сезонна застуда. Вони продовжують ходити на вечірки і можуть заразити ще шістьох людей. Ми вважаємо, що це створює багато проблем", - каже експерт.

Він також попереджає, що молоді люди все одно відчуватимуть м'які симптоми хвороби.

"Ви можете відчувати хворобу як сильну застуду чи якесь дивне відчуття "вимкнення", але залишайтеся вдома і зробіть тест", - порадив професор.

Головний біль та біль у м'язах

Науковці також попереджають, що озноб, втрата апетиту, головний біль і біль у м'язах - нові симптоми поряд з класичними, на які потрібно звертати особливу увагу.

"Британське керівництво у сфері охорони здоров'я наголошує, що основними симптомами коронавірусу є безперервний кашель, висока температура, втрата або зміна запаху або смаку". - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?