Науковці пояснили різний вплив депресії на чоловіків та жінок
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці пояснили різний вплив депресії на чоловіків та жінок

Науковці пояснили різний вплив депресії на чоловіків та жінок
Джерело:  online.ua

Група вчених з Університету Лаваля дійшла висновку, що депресія по-різному впливає на чоловіків та жінок. Їм вдалося виявити зміни, які розташовані у різних частинах мозку для кожної статі.

Джерело: Nature Communications

Вчені описали різний вплив депресії на чоловіків та жінок

Дослідники вирішили провести дослідження й з'ясувати, чому депресія по-різному впливає на жінок та чоловіків. Окрім того, їм вдалося виявити потенційний біомаркер депресії у жінок.

Чоловіки і жінки страждають від депресії по-різному, – наголосив один із провідних авторів дослідження Каролін Менар, який є професором медичного факультету Університету Лаваля та науковим співробітником Центру дослідження мозку CERVO.

За його словами, у жінок захворювання зустрічається вдвічі частіше. Окрім того, експерти фіксують і помітно інші симптоми, а реакція на антидепресанти не така, як у чоловіків. Саме тому вчені вирішили з'ясувати, чому так відбувається.

Фото — unsplash.com

Канадські вчені виявили розчинний Р-селектин у більших концентраціях у крові самок мишей із симптомами депресії. Вони запропонували використовувати розчинний Р-селектин як біомаркер депресії. Його можна застосовувати для скринінгу та діагностики цього розладу. Крім того, він підходить для вимірювання ефективності методів лікування такого стану, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, вказано, що науковці мають намір провести додаткові клінічні дослідження серед великої групи людей, щоб отримати можливість підтвердити надійність нового біомаркера.

Що важливо розуміти, нещодавно дослідники з Іллінойського університету змогли зрозуміти, як за аналізом крові визначити депресію. Останнім вдалося визначити біомаркер у тромбоцитах людини.

Вони дійшли висновку, що депресія узгоджується зі зниженим вмістом аденілатциклази – невеликої молекули всередині клітини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?