Науковці раптово заявили, що організм людини не пристосований до вуглеводів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці раптово заявили, що організм людини не пристосований до вуглеводів

Науковці раптово заявили, що організм людини не пристосований до вуглеводів
Джерело:  online.ua

Вчені із Принстона дійшли неочікуваного висновку — їм вдалося з'ясувати, що для збереження здоров'я людині потрібно харчуватися тими продуктами, до яких її організм звик та пристосувався у ході еволюції. Тобто, на переконання дослідників, перероблені продукти і вуглеводи взагалі не потрібні людині. Таким чином авторам дослідження нарешті вдалося підтвердити "гіпотезу невідповідності". Мовиться про те, що організм розвивався й адаптувався до перетравлювання їжі, яку їли наші предки, тому йому занадто складно й часто неможливо звикнути до кардинально нових продуктів, передає ONLINE.UA.

Щоб провести своє дослідження вчені вивчили особливості народу туркана, який мешкає на території Кенії. Так, у кінці 1980-х більшість жителів осіли в селах і містах, а тому ввела у свій раціон дуже багато вуглеводів і перероблених харчових продуктів.

"Однак частина представників народу продовжила дотримуватися раціону предків і харчуватися продуктами тваринництва: вони розводять верблюдів, овець, кіз і ослів. Вчені порівняли різні групи одного народу, проаналізувавши дані про стан здоров'я 1226 дорослих представників народу, які проживають у 44 населених пунктах. Серед тих, хто продовжував жити у племенах, усі показники здоров'я були хорошими. А ось, у тих, хто переїхав до міста, з'явилися ознаки серцево-метаболічних захворювань: підвищений рівень ожиріння, діабет і гіпертонія. Зокрема, чим більше часу вони жили в містах, тим гірші у них були показники здоров'я", — йдеться в повідомленні.

За словами науковців, різкий перехід на багату на вуглеводи дієту робить людей більш схильними до захворювань. Окрім того, вони наголошують, що цей ефект накопичується.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що науковці з університету Суррея (University of Surrey) здивували світ неочікуваною порадою — вони розповіли про те, що невеликі зміни часу сніданку і вечері сприяють зменшенню жирових відкладень. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?