Науковці розкрили деталі успішного експериментального лікування COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці розкрили деталі успішного експериментального лікування COVID-19

Науковці розкрили деталі успішного експериментального лікування COVID-19
Джерело:  online.ua

Глобальна епідемія коронавірусу COVID-19 триває вже понад рік, однак медичні фахівці продовжують шукати найбільш дієві та однозначно безпечні засоби для лікування інфекції. На тлі початку перших кампаній з масової імунізації вчені досліджують ефективність препарату Молнупіравір — він попередньо довів корисність у разі легкого перебігу хвороби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на USA Today.

Згідно з поясненням фахівців компанії Merck, яка займається виробництвом ліків у Сполучених Штатах, високу ефективність медикамент продемонстрував на ранній стадії хвороби. Його розробили спільно з біотехнологічним підприємством Ridgeback Biotherapeutics, а до тестування залучили понад 200 госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Порівнювали дію Молнупіравіру з контрольною групою, яка приймала плацебо. Перш за все науковці відзначили стрімке зниження показників зараженості вірусу. Дослідник Медичної школи Університету Північної Кароліни Вільям Фішер звернув увагу на дуже перспективні результати проєкту, однак додав — їх необхідно підтвердити науковими дослідженнями.

За відкритими даними, Молнупіравір — експериментальний препарат, який створили для протистояння грипу Приймають його у вигляді таблеток. Попередні дослідження проходили ще восени 2020 року. Вже на початку зими медичні експерти зауважили, що він упродовж першої доби після вживання здатен пригнічувати активність вірусу COVID-19.

Тим часом в Україні влада назвала найбільш важливим та дієвим елементом боротьби проти пандемії вакцинацію. У державі вона триває поки що на першій стадії, яка передбачає надання щеплення медикам.

Як повідомляв ONLINE.UA, масова вакцинація проти коронавірусу COVID-19 здебільшого знаходиться на початковій стадії у різних країнах світу. Тільки упродовж останніх тижнів різноманітні фахівці оприлюднили деталі щодо ефективності реального масового застосування препарату. Згідно з нещодавнім дослідженням Кембридзького університету, особи після отримання першої дози вакцини мають менше шансів заразитися та отримати ускладнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?