Навіщо РФ використовує для ударів ракети з ядерного арсеналу — пояснення розвідки Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо РФ використовує для ударів ракети з ядерного арсеналу — пояснення розвідки Британії

Навіщо РФ використовує для ударів ракети з ядерного арсеналу — пояснення розвідки Британії
Джерело:  online.ua

Британські розвідники дійшли висновку, що армія Російської Федерації, цілком можливо, знімає ядерні боєголовки зі старіючих ядерних крилатих ракет і обстрілює Україну ракетами без бойової частини. На переконання російського військового керівництва, такі ракети можуть працювати як приманки та відволікатимуть українську ППО.

Джерело: огляд Міністерства оборони Великої Британії

Розвідка пояснила використання Росією нових видів ракет

На знімках з відкритих джерел видно уламки збитої крилатої ракети повітряного запуску AS-15 KENT (Х-55 - Ред.), розробленої в 1980-х роках виключно як ядерну систему доставки. Боєголовка, ймовірно, була замінена на баласт, - наголошують представники розвідки Великої Британії.

Іноземні розвідники попереджають, що "подібна інертна система все-таки завдасть певних збитків шляхом кінетичної енергії ракети та невитраченого палива, але навряд чи зможе забезпечити надійний вплив на поставлені цілі".

Фото - twitter.com/DefenceHQ

За словами іноземних експертів, офіційна Москва розраховує на те, що поді ракети працюватимуть як приманки та відволікатимуть українську ППО.

Якими б не були наміри Росії, ця імпровізація підкреслює ступінь виснаження російських запасів ракет дальньої дії, - наголошують представники британського оборонного відомства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?