Навіщо Шойгу літав на переговори до Лукашенка — відповідь ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Шойгу літав на переговори до Лукашенка — відповідь ISW

Навіщо Шойгу літав на переговори до Лукашенка — відповідь ISW
Джерело:  online.ua

Як вважають експерти з Інституту вивчення війни (ISW), очільник Міноборони РФ Сергій Шойгу проводив переговори з білоруським колегою Віктором Хреніним та диктатором Олександром Лукашенком, щоб, цілком можливо, здійснювати тиск у питанні подальшої підтримки Білоруссю війни проти України.

Джерело:  ISW

ISW назвав мету візиту Шойгу до Білорусі

Шойгу зустрівся з Хреніним і Лукашенком, ймовірно, для того, щоб тиснути на Білорусь з метою подальшої підтримки наступальної кампанії Росії в Україні, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що під час перемовин Шойгу і Хреніна сторони підписали поправки до угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері.

Варто зазначити, що американські аналітики вважають, що армія РБ навряд чи вступить у війну в Україні через внутрішні фактори, які обмежують готовність білоруського диктатора наважитися на цей вчинок.

Що Лукашенко говорив під час зустрічі з Шойгу

Нелегітимний президент Білорусі знову почав цинічно брехати, що це, мовляв, команда українського лідера Володимира Зеленського хоче продовжувати війну, яку проти України розпочала РФ.

Він також лякає, що війна може тривати до "останнього українця та поляка".

Я не збираюся тут нікого лякати. Ви тим більше. Усі вже й так налякані-перелякані... Якщо вони хочуть воювати до останнього чи то українця, чи то вже там поляка або ще найманців, ну, це їхня справа, це їхнє право, - цинічно збрехав білоруський диктатор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?