Найбільша китайська судноплавна компанія відмовилася перевозити нафту РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбільша китайська судноплавна компанія відмовилася перевозити нафту РФ

Найбільша китайська судноплавна компанія відмовилася перевозити нафту РФ
Джерело:  online.ua

Найбільша судноплавна компанія Китаю "China Cosco Shipping Corp" відмовилася транспортувати російську нафту через набуття чинності цінової стелі на нафту та санкцій, запровадженими країнами G7 та ЄС.

Джерело: Bloomberg

Великі судноплавні компанії світу відмовилися експортувати нафту РФ

За інформацією агентства, є ознаки побоювання власників танкерів завантажувати нафту РФ у порту Кузьміно.

Як зазначається, за десять днів від початку дії встановлених обмежень на танкери в Козьміно було завантажено 4,4 млн барелів нафти, тоді як за аналогічний період минулого місяця було завантажено 8,8 млн барелів.

Видання повідомляє, що із моменту введення обмеження на експорт нафти ESPO показник знизився на половину в порівнянні з попереднім місяцем.

Великі судноплавні компанії та трейдери також відзначили, що російські продавці ESPO зазнають труднощів із забезпеченням танкерів для еспортування нафти.

Це внаслідок того, що два великі і відомі судновласники China Cosco Shipping і грецька Avin International відмовилися від перевезень нафти ESPO.

Видання додає, щонайменше п'ять танкерів вибули з регулярного пулу суден, що перевозять нафту цього далекосхідного сорту нафти.

Водночас наголошується, що якщо фрахтувальникам доведеться надалі стикатися з перешкодами під час бронювання танкерів, це може ускладнити процес торгівлі.

Країни ЄС встановили граничну ціну російської нафти на рівні 60 доларів за барель

Нагадаємо, на початку грудня члени Євросоюзу узгодили граничну ціну на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.

Це означає, що всі 32 держави надаватимуть послуги, повʼязані з російською танкерною нафтою, лише в тому разі, якщо її закупили за ціною 60 доларів за барель або нижчою.

Окрім того, зазначається, що ціну на російську нафту переглядатимуть кожні два місяці так, щоб вона була нижчою за ринкову.

Також із 5 грудня також набули чинності нафтові санкції Європейського Союзу проти РФ.

 Країни ЄС припинили купувати російську нафту, яку транспортують морським шляхом. Винятком стала лише нафта, яку перекачують через нафтопроводи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?