Названі напої, через які тест на COVID-19 може виявитись позитивним
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названі напої, через які тест на COVID-19 може виявитись позитивним

Названі напої, через які тест на COVID-19 може виявитись позитивним
Джерело:  online.ua

Іноземні науковці дійшли висновку, що деякі солодкі газовані і негазовані напої, енергетики або алкоголь, можують впливати на показання експрес-тестів на коронавірус. За словами дослідників, саме через них результати можуть виявитися хибними.

Джерело: International Journal of Infectious Diseases

Названо напої, через які тест на COVID-19 може виявитись позитивним

Вчені з Тюбінгенського університету, що знаходиться у ФРН, вирішили провести експеримент в результаті якого стало зрозуміло, що за допомогою низки напоїв можна отримати позитивний тест на коронавірус.

Варто звернути увагу на те,що дослідники наносили на тести різні рідини – воду, кока-колу, горілку, бренді, віскі та інші. Після цього низка із них показала наявність вірусу.

"Ми виявили, що всі безалкогольні напої, енергетичні напої, алкогольні напої (горілка, віскі та бренді), мінеральна вода у пляшках і газована мінеральна вода викликали появу червоної тестової смуги", – наголошують автори дослідження.


Результати експериментів (фото - International Journal of Infectious Diseases)

Що важливо розуміти, це стосується лише швидких аналізів на антиген. За словами вчених, це може бути пов'язано зі зміною pH у цих розчинах, яке може модулювати функцію антитіл.

Читайте також:

  • Понаднормова робота не тільки вкрай негативно впливає на здоров’я, а й забирає сотні тисяч життів щорічно: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

  • Американські вчені після завершення масштабних досліджень дійшли висновку, що відсутність шкідливих звичок і здоровий спосіб життя знижують ризики раку до мінімуму.

  • Американські вчені попередили про ризики хвороби мозку через вакцину Pfizer.

  • Іноземні вчені дійшли висновку, що регулярне споживання фруктів і овочів суттєво зменшує ризик захворіти на коронавірус або отримати важкі ускладнення в результаті хвороби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?